Uudelle pelaajalle

Jalkapallon parissa pääset kokemaan mukavia hetkiä joukkuekavereiden kanssa, saat mahdollisuuden uusien taitojen oppimiseen ja koet ikimuistoisia hetkiä urheilun parissa. Seuramme tarjoaa lasta ja nuorta kehittävän liikuntaharrastuksen, sekä turvallisen ympäristön, niin pettymysten kuin onnistumisen tunteidenkin käsittelyyn. Joukkuetoiminta antaa myös hyvät lähtökohdat erilaisten ihmisten kanssa toimeen tulemiseen, ja parhaimmassa tapauksessa mukaasi tarttuu uusia, jopa loppuelämän kestäviä ystävyyssuhteita. Seuran toiminnassa kukaan ei myöskään ole yksin, vaan tukea ja turvaa on saatavilla, niin voiton kuin häviönkin hetkellä.

Mitä uusi pelaaja sitten tarvitsee?

Ennen ensimmäisiä harjoituksia tulee olla yhteydessä sen joukkueen joukkueenjohtajaan, jonka toiminnasta olet kiinnostunut. Häneltä saat tarvittavat tiedot, joiden avulla pääset harrastamisen alkuun. Tässä kuitenkin yleinen vinkkilista aloittelevalle pelaajalle.

Harjoituksissa on hyvä olla mukana:

  • Alkuun pärjää lenkkareilla, jatkossa jalkapalloiluun tarkoitetut nappulakengät
  • säärisuojat
  • sään mukainen urheilullinen varustus
  • juomapullo
  • oma, oikeankokoinen ja selkeästi merkattu pallo (mahdollista lainata aluksi joukkueelta)
  • huivi/pipo, ei lippalakkia
  • pitkät hiukset on hyvä olla kiinni, ja korut pois

Pelaajalle tulee hankkia joko Palloliiton pelipassi vakuutuksen kera, tai oma, jalkapallon harjoitus- ja kilpailutoiminnan kattava vakuutus.

 

Vanhemman rooli

Kun lapsi harrastaa, se vaatii aikaa ja vaivaa myös vanhemmilta. Kuitenkin vastalahjaksi se antaa myös valtavan paljon. Vanhemman aktiivinen läsnäolo, ja harrastuksessa mukana eläminen, ovat ehdottomasti parhaita tapoja tukea lapsen harrastusta. Samalla voit vanhempana osallistua mahdollisuuksiesi mukaan, seurojen elintärkeään toimintaan, ja näin omalta osaltasi mahdollistaa lapsesi harrastamista. Perheen yhteinen kiinnostus harrastusta kohtaan on myös usein avainasemassa harrastuksen jatkuvuuden kanssa.

Vanhemman tehtävät jaetaan usein kolmeen K-kirjaimeen: kannusta – kuskaa – kustanna. Kannustamisen on hyvä olla myönteistä ja rohkaisevaa. On myös hyvä muistaa, että ohjaaminen on aina valmentajan työtä. Kuskaaminen mahdollistaa lapsen osallistumisen toimintaan, varsinkin kun on kyse pienistä lapsista. Entä ne kustannukset? Harrastusmaksut koostuvat seuran toimintamaksusta, sekä mahdollisista joukkuemaksuista. Myös erilaiset talkoot ja varainkeruut ovat yleisiä joukkuetoiminnassa.

 Seuran toimintamaksu ikäkausijoukkueissa kaudella 2023–2024 on:

  • syntymävuodet 2018 – 2013: 135 €
  • syntymävuodet 2012 tai aiemmin: 155 €