Fc Vapsi pähkinänkuoressa

FC Vapsi ry perustettiin 6.2.1997 Vammalan Palloseura ry:n organisaatiomuutoksen seurauksena. Alkuun seuran nimi oli VaPS Jalkapallo ry. Samassa yhteydessä perustettiin VaPS Jääliikunta ry sekä VaPS edustusjääkiekko ry. 

FC Vapsi on Vammalan Palloseura ry:n jäsenseura. Vammalan Palloseuralla ei ole varsinaista urheilutoimintaa, vaan se pyrkii toiminnallaan tukemaan jäsenseurojensa toimintaa. Seuran perustajajäsenistä Jari Koivuluoma toimi VaPS Jalkapallon puheenjohtajana kuusi vuotta. Keväällä 2002 uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Mäkelä.VaPS Jalkapallo ry:n syyskokous päätti 2.11.2003 muuttaa seuran nimen FC Vapsiksi. Vuoden 2006 alusta uutena puheenjohtajana aloitti Pasi Lehto. Hänen jälkeensä tehtävään valittiin syksyllä 2007 Pasi Inkinen ja vuoden 2011 alusta Heli Tuominen. Vuosina 2012-2014 tehtävässä toimi Jussi Anttila. Seuran nykyinen puheenjohtaja on Taru Kaaja.

Paljon harrastajia

Seuran mittavin ja ehkä näkyvin voimainponnistus on Futisliigan nimellä toimiva nappulaliiga. Seura on saanut toiminnastaan myös tunnustusta mm. opetusministeriöltä rahallisen tuen muodossa. Ja tarina jatkuu.Seuran toimintaa pyritään jatkuvasti kehittämään suuren harrastajamäärän viitoittamaan suuntaan. Seuralla on kaksi aikuisten joukkuetta: miesten edustusjoukkueet sekä kolmivitosten ikämiesjoukkue. Juniorijoukkueita on sekä tytöille että pojille. Myös futsalin harrastus on ollut nousussa.

 

Hopun urheilupuisto Rajakatu 1, 38200 Sastamala | fcvapsi@fcvapsi.fi